TOP

Moederbedrijf Noppies in de financiële problemen

Nine & Co, het Nederlandse bedrijf achter onder andere baby- en kindermodelabels Noppies, Supermom en Alvi heeft aangekondigd te stoppen met de eigen winkels in Nederland en België om verder te gaan met alleen de wholesaletak.

credit beeld: Noppies

De sluiting van de eigen winkels van Nine & Co maakt onderdeel uit van een groot herstructureringsplan om de financiële positie van het kindermodebedrijf te verbeteren. Ook probeert het bedrijf via een WHOA-procedure met de grootste schuldeisers tot een onderhands akkoord te komen voor sanering van schulden om zo een faillissement te voorkomen.

De economische gevolgen van de coronacrisis en en de hoge inflatie trekken een zware wissel op Nine & Co waardoor het kindermodebedrijf al een tijd in zwaar weer verkeert. “Het is erg spijtig dat we in deze situatie terecht zijn gekomen, nadat wij alles in het werk hebben gesteld om de economische tegenwind het hoofd te bieden,” aldus CEO van Nine & Co, Anne-Gien Haan, in het bericht. “Helaas rest ons nu geen andere optie dan een schuldsaneringsakkoord aan onze schuldeisers voor te leggen.” Nine & Co is sinds 2016 eigendom van het Belgische investeringsfonds Vendis Capital.