TOP

Moderetailers vertrekken uit New Babylon

Winkelcentrum New Babylon kampt met een leegloop. Na het faillissement van de Fashion Factory Outlet verlaten nu ook andere moderetailers het gebouw.

Coolcat opende zondag 12 februari voor de laatste maal de deuren. En in maart vertrekken ook de Bestseller-ketens Vero Moda, Only, Jack & Jones, en kledingwinkel The Dutch Tailors. Het Haagse winkelcentrum New Babylon, in 2013 geopend na een renovatie van 6 jaar, heeft het moeilijk. Tegen het Algemeen Dagblad zegt een medewerkster van Jack & Jones: “Er komt hier niemand meer.” Op 31 januari ging ook al het 3.500 vierkante meter grote Fashion factory Outlet failliet.

Hoe anders was dat bij de opening in 2013. Het Haagse New Babylon heette toen een ‘innovatieve en eigentijdse plek om te winkelen en te ontspannen’, aldus de toenmalige directeur. Een winkelcentrum van 12.000 vierkante meter ‘waar alles bij elkaar komt: winkels voor mode, lichaamsverzorging en gezondheid, maar ook horeca’.

‘Niet rendabel’

Maar nu blijkt dat ondernemers niet meer zo blij zijn. Er komen te weinig mensen en de huren zijn te hoog. “Het is niet rendabel om te blijven”, zegt de medewerkster van Jack & Jones.

Vastgoedinvesteerder Icon Real Estate laat aan het AD weten nu niet op de kwestie in te willen gaan. De winkelmanager, die gaat over huur en verhuur van de ook niet: beiden zijn niet bereikbaar voor commentaar, aldus het AD.