TOP

Moderetailer Citees naar Rotterdam, About You start eigen kledingmerk en FD-columnist bidt voor afschaffing uitverkoop


De Spaanse Pampling Group heeft een tweede vestiging van kledingwinkel Citees in Nederland geopend. Verder: Nieuw eigen kledingmerk voor platform About You, Online retailer Boohoo koopt modemerken Karen Millen en Coast en FD-columnist doet een gebed voor de afschaffing van de uitverkoop. Je leest het in het nieuwsoverzicht van 7 augustus.

Spaanse moderetailer Citees is nu ook in Rotterdam te vinden

De Pampling Group heeft een tweede vestiging van kledingwinkel Citees in Nederland geopend aan de Hoogstraat 185 in Rotterdam. De winkel heeft een oppervlakte van circa 80 vierkante meter. Dat meldt PropertyNL. In februari opende het bedrijf de eerste vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat. Pampling verkoopt met Citees T-shirts en accessoires.

Gebed om verlossing van de uitverkoop

Hilde Sennema, bedrijfshistoricus en freelance schrijver, bid in haar column in Het Financieele Dagblad voor het opheffen van de uitverkoop: “Oh Heer, verlos ons van de uitverkoop. Zojuist vielen de schellen mij, op een ziedende en verstikkende Lijnbaan, van de ogen: de opruiming is de hel. Doe die schreeuwerige borden en pop-ups met solden, rebajas en Schlussverkauf toch mijlenver van ons, want ze verleiden ons telkens weer tot dat ijdele kopen, kopen, kopen. (…) Och Heer, ik weet wel dat dit u niet waardig is, maar met deze coalitie hebt u vast nog een lijntje met Den Haag: laat ze het gewoon verbieden, die hele ramsj-zooi, die eufemistische opruiming. Dwing de winkels tot verkoop voor de volle prijs; tuchtig hen die wagen in te kopen als het oude nog niet op is.”

Online retailer Boohoo koopt modemerken Karen Millen en Coast

Fast-fashion retailer Boohoo heeft de online activiteiten en IP-rechten van de premium vrouwenmodemerken Karen Millen en Coast verworven. Dat meldt het Britse modevakblad Drapers. Daardoor staan 1.110 banen op de tocht. Boohoo kocht de online tak en alle bijbehorende IP-rechten van de retailbedrijven voor £ 18,2 miljoen pond. Boohoo zei: “De Boohoo-groep is van mening dat de online activiteiten van deze merken zeer complementaire toevoegingen zijn aan het schaalbare platform (van Boohoo, red.) voor meerdere merken en hun acquisitie breidt het aanbod van de groep uit als onderdeel van haar visie om wereldwijd de mode-e-commerce markt te leiden.” Karen Millen en Coast hebben  een Londens hoofdkantoor, 32 winkels en werken via 177 concessies en in totaal ongeveer 1.100 mensen in het Verenigd Koninkrijk. De internationale tak van het bedrijf zal op korte termijn gewoon actief blijven.

Nieuw eigen kledingmerk voor platform About You

De Duitse Online moderetailer About You heeft een merk op de markt gebracht: About You Limited. Dat schrijft Twinkle. Het gaat om een private label voor limited edition-producten die zijn ontworpen in samenwerking met influencers. Naar eigen zeggen is dit label de volgende stap voor About You om zich als pionier op het gebied van social media in de e-commercemarkt te positioneren. Het is de bedoeling dat er elke twee weken een nieuw beperkt aanbod te vinden is op de site. De collectie is mede gecreëerd door Duitse influencers als Sonny Loops, Elena Carriere en Nadine Klein.