TOP

Modemerken doen aangifte tegen Beverwijkse Bazaar

Onder meer Armani, Björn Borg, Chanel en True Religion hebben aangifte gedaan tegen de Beverwijkse Bazaar voor het faciliteren van namaakhandel.

Advocatenkantoor Deterink maakte 18 augustus 2014 bekend dat acht merkeigenaren aangifte hebben gedaan tegen de Beverwijkse Bazaar. De ‘Zwarte Markt’ zou namaakhandel faciliteren. Dat meldt Nu.nl.

Vervalste merkartikelen

Volgens onder meer Armani, Björn Borg, Chanel en True Religion is er sprake van ‘voortdurende bevordering van de handel in vervalste merkartikelen’ op de Bazaar in Beverwijk. Afgelopen maanden ging een team van inkopers meerdere malen op pas om testaankopen te verzamelen. Meer dan 90 procent van de gekochte items bleek voorzien van de merken van de merkhouders die aangifte hebben gedaan, zo meldt het advocatenkantoor.

Onverminderde namaakhandel

De merkeigenaren vroegen de Beverwijkse Bazaar op de treden tegen de handel in namaakproducten. Toch bleef de  namaakhandel doorgaan, zo bleek tijdens latere bezoeken en testaankopen. Daarop is besloten om aangifte te doen bij de politie.

True Religion en Chanel wonnen eerder al een (privaatrechtelijke) rechtszaak om namaak-artikelen. Namaak kan zowel privaat- als strafrechtelijk worden aangepakt. 

Lees ook: Kruidvat won vorige week een hoger beroep van een distributeur van namaak-artikelen