TOP

Modekleuren winter 2014-2015: stylingtips van Textilia’s trendwatchers

Wat worden de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor winter 2014-2015, die Textilia-abonnees hebben ontvangen bij editie 14, 2013, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland
JONG
Het kleurbeeld voor de winter heeft meerdere gezichten: monochroom, dus helemaal in één kleur, of juist contrastrijk zoals zwart en wit met geel en goud. Ook zien we veel kleurfamilies met verschillende nuances bij elkaar. Of zwart met een felle kleur, waar dan een transparante donkere kleur overheen zit.
KLASSIEK Nieuw is de komst van allerlei warme bruinen in het modebeeld: van diep chocolade tot roodbruin, roestbruin, eekhoorntjesbruin, vos en caramel. Onderling gecombineerd of samen met een zachte accentkleur zoals lichtblauw, lila of roze. Ook mooi in harmonie met volle roden en aubergines. Prachtige combinatie is roodbruin met de kleur celadon.

Mannenmode, stylingtips van Jeroen Winnubst
JONG Opvallend is het moeiteloos mixen van tinten. Bijvoorbeeld minerale kleuren als diepblauw, violet en sulfergeel samen met grijzen en aardse bruinen. In glanzende stoffen voor jacks tot harig materiaal voor sweaters. Organische tinten worden gecombineerd met offwhite en grijs. Bij aards bruin, zand en luchtig blauw komen accenten van oker, olijf- en zeegroen. Kies voor eigenzinnige kledingvormen in één kleur.
KLASSIEK Veel kleurcombinaties zijn mogelijk. Maar denk ook aan monochroom outfits met verrassende ‘stof blocking’ in matglans, minidessins of breisels. Of kies een contrastkleur voor één item van een outfit. Een mooie kleurcombinatie is camelbruin met wit en lichtblauw als reflectie van de winter. Rijke stoffen vragen om diepe dramakleuren als paars, bruin en smaragdgroen. Ga bij klassieke vormen uit van onverwachte, afwijkende kleuren.

Jeans, stylingtips van Jan Agelink
De van oudsher blauwe jeansgroep krijgt flinke concurrentie van de warmrode, herfstbruine en intensieve amberkleurgroepen. Deze kleurgroepen worden voornamelijk gebruikt in grove fantasiebreisels, harige wollen materialen en ruige suède en corduroy materialen. Een perfecte match voor de nieuwe grungy silhouetten met een ambachtelijk randje.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink
Steenroden, vuurrood en signaaloranje zijn opvallende uitschieters in een kleurenpalet dat verder ijzig koud is, met grijzen en gekleurde witten. Historische ruiten en klassieke patronen en stoffen worden in één outfit gebruikt naast hogeresolutiefotoprints, cartoonsampleprints en hightech sportelementen. De sportfashion is spannend en wordt dit seizoen in alle segmenten veelvuldig gebruikt als bron van inspiratie.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam
Het is een seizoen van uitersten: van gestroomlijnde shapers in sensuele donkere tinten en cosmetische pastels tot expressieve lingerie in donker met highlights voorzien van veel detail en wilde, luxe decoraties. Het technische kant van morgen staat bol van traditie terwijl het tegelijkertijd slim en functioneel is. Uni’s zijn flinterdunne ‘films’, maar ook ‘bonded’ met het vermogen om het lichaam vorm te geven.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel
Offblack/navy is dé combinatiekleur deze winter. Mooi met warme, volle kleuren als aubergine, peacock, mosterd, brons en alle tinten tussen rood en paars. Prachtig ook voor gebruik in jacquards, dessins en unibroeken. Melangebreisels zijn er, naast grijs, in multicolour variaties. Zachtblauw en geel zijn het nieuwe offwhite, of worden gebruikt als accentkleuren.

Heb je geen abonnement op Textilia, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2014-2015 hebben? Bestel ze hier.