TOP

Modeketen Peek & Cloppenburg sluit winkel in Utrecht

Modeketen Peek & Cloppenburg stopt na 130 jaar met de vestiging in Utrecht. De Duitse modeketen is er niet in geslaagd om een nieuw huurcontract af te sluiten met Corio.

Peek & Cloppenburg moet het pand aan het Vredenburgpassage op 15 september dit jaar verlaten vanwege de aanleg van een nieuw woon- en winkelpand, dat deze zomer de deuren opent. Het is nog onduidelijk of de 30 medewerkers hun baan wel behouden.

Verhuurder
In de eerste instantie zou de modeketen een nieuw pand betrekken in het winkelcentrum Hoog Catharijne, maar dat is toch afgeketst. Ronald Besemer van Corio legt uit aan Retaildetail.nl: “P&C wilde te veel winkelruimte, waardoor er weinig oppervlak overblijft voor andere winkels, en dat willen we niet.”

Concurrentie
In de afgelopen jaren is het aantal filialen in Nederland sterk gekropen. De modeketen leed flink onder de sterke concurrentie van opkomende ketens als H&M en Zara. Na de sluiting van het filiaal in Utrecht, blijven alleen de winkels in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam nog over. Peek & Cloppenburg opende eind negentiende eeuw zijn eerste winkel aan de Utrechtse Oudegracht. Peek & Cloppenburg was niet bereikbaar voor commentaar.