TOP

Modeketen Lake Side is failliet verklaard

Lake Side, de franchise modeketen met 27 jeanswinkels voor mannen en vrouwen, is failliet. Op vrijdag 16 februari was er al uitstel van betaling aangevraagd en de rechter heeft op 20 februari het faillissement uitgesproken.

Op 20 februari 2018 is het faillissement uitgesproken over modeketen Lake Side. Het gaat om drie bv’s: Lake Side Franchise bvLake Side Rental bv en Lake Side Stores bv. Op 16 februari had de franchiseformule Lake Side al uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank Oost-Brabant. Dat meldt het insolventieregister.

Reactie curator

De curator meldt in een reactie per e-mail: “Het is juist dat de vennootschappen Lake Side Stores B.V., Lake Side Franchise B.V. en Lake Side Rental B.V. gisteren (20 februari 2018) in staat van faillissement zijn verklaard. Daarbij ben ik aangesteld tot curator. De oorza(a)k(en) van de faillissementen heb ik nog in onderzoek. Daar kan ik u vooralsnog niet nader over informeren. Wel kan ik u berichten dat de winkels vooralsnog geopend blijven en dat ik de mogelijkheden voor een doorstart nader aan het onderzoeken ben. Meer informatie kan ik u voorlopig nog niet verstrekken.”

Lake Side

Lake Side-directeur Hans van den Arend was nog niet beschikbaar voor een reactie. Het is dus nog onduidelijk wat de oorzaak voor faillissement is en wat de gevolgen voor de franchisenemers zijn. Navraag bij een aantal vestigingen leert dat het personeel en de franchisenemers dezelfde dag nog zijn ingelicht, maar voor vragen verwijzen zij door naar het hoofdkantoor.

De winkels blijven dus nog wel open. Ook op social media wordt nog gewoon gepost. 

Sinds 1977

Lake Side bestaat sinds 1977 en is sinds 2009 onderdeel van de Van Deursen Retailgroup. Investeringsfonds Bencis Capital nam in 2011 een meerderheidsbelang in het laatstgenoemde bedrijf, om de expansie van de ketens te versnellen.

Dat gebeurde aanvankelijk ook. In juni 2010 had de keten 60 winkels, in maart 2011 steeg dat naar 72 winkels, en in maart 2012 ging het aantal naar 86 winkels. Het doel was om eind 2012 in totaal 100 winkels te hebben geopend. Maar in 2014 verkocht Bencis zijn aandeel en was Van Deursen weer de enige aandeelhouder. Op dit moment telt de website van Lake Side een totaal van 27 winkels, verspreid over Nederland.

Als er meer informatie bekend is, zullen we dat in dit artikel melden.