TOP

Mode-icoon: het Chanel-jasje (mét weggeefactie!)

Na 60 jaar is het iconische Chanel tweedjasje nog steeds een van de meest begeerde kledingstukken ter wereld. Elk seizoen verschijnen er talloze look-a-likes op de markt. In de tentoonstelling Chanel, de Legende in Den Haag kun je een echte passen. Textilia geeft kaarten weg!

Van ketens als H&M en Zara tot aan luxe-merken: allemaal laten ze zich regelmatig inspireren door het iconische jasje van Chanel. De tweed van het origineel is losjes geweven, de armsgaten zijn extra ruim en aan de binnenkant van de zoom is een vergulde ketting genaaid die het colbert in model houdt. Er zijn vier zakken met een echte opening en verticale knoopsgaten.

Geïnspireerd op

Steeds meer merken laten zich vrijelijk inspireren door het jasje en brengen hem niet alleen in tweed, maar ook in denim, canvas of leer. Soms ultrakort of juist tot op de heupen. Het model blijft echter altijd herkenbaar geïnspireerd op het colbertjasje dat Chanel in de jaren vijftig op de markt bracht. In de slideshow vind je de inspiratie van designers voor zomer 2014.

Winnen!

Tot en met 2 februari is de expositie ‘Chanel, de legende’ te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. Textilia mag vier keer twee entreebewijzen weggeven. Je maakt kans door een mail te sturen met je adresgegevens naar r.kwaak@textilia.nl onder vermelding van Chanel.

Catwalkbeeld: Jeroen Snijders