TOP

Mode City: jong talent en inspiratie

Het hing erom voor organisator Eurovet: zou de verplaatsing van Mode City van het najaar naar het begin van het inkoopseizoen in juli positief uitpakken? De aankondiging van een tweede juli-editie bevestigde het succes waarop Eurovet hoopte.

Op 7, 8 en 9 juli 2012 vindt deze internationale vakbeurs voor badmode en lingerie plaats in hal 1 van het beurscomplex Porte de Versailles in Parijs. Zoals elk jaar bestaat Mode City uit diverse thema’s, voor dit seizoen zijn dat The Essentials & Cocooning dat is gericht op corsetterie, wellbeing, homewear en nightwear. Voor mode- en sportmerken kunnen bezoekers terecht bij Just Fashion. Designer labels is een podium voor luxe lingerie, badmode en beachwear en Limited edition is een kans voor jonge bodyfashionontwerpers om hun designs te tonen. Dit jaar zijn er niet minder dan zestig jonge namen aanwezig, waaronder het Britse lingeriemerk Fleur of England, het Franse swimwear label Jog Swimwear en het van oorsprong Duitse Fraulein Annie. Een aantal van de nieuwe merken die zich hebben aangemeld voor Mode City’s zomereditie zijn onder andere Elizabeth Hurley Beach, het succesvolle bikinimerk van de gelijknamige Engelse actrice, het Nederlandse bodyfashionmerk Hanssop, Panache Lingerie, Punto Blanco, Lulifama, Sweet Chic by Ghibi en Pink Moon.

Onderzoek
Mode City presenteert deze editie het internationale onderzoek dat ze hebben gedaan naar de badmodemarkt. Dat betreft onder andere Cosmétotextile: een internationaal symposium georganiseerd door de Federatie voor breiwerk en lingerie. Exposanten zoals Blondel, Lytess, Eurojersey, Nurel en Dogi delen hier hun ervaringen. Een ander onderzoek omtrent beachwear laat zien hoe belangrijk het badpak voor de badmodesector is en welke ontwikkelingen worden verwacht.

Inspiratie
Voor een flinke dosis inspiratie worden collecties en internationale trends voor het voorjaar- en zomerseizoen 2013 in samenwerking met het trendburo Trend Union van Lidewij Edelkoort gepresenteerd in het forum Share. Iedere beursdag vinden bovendien drie gratis modeshows plaats gericht op dit seizoen. ‘s Ochtends is dat een lingerieshow en ‘s middags een beachwear show, allebei gericht op de thema’s ‘Bekwaamheid van handen, ‘Het modecircus’, ‘De energie van bloemenprints’ en ‘De zintuigelijke wereld van culturen’. De derde (avond)show genaamd The Selection is een bodyfashionselectie gemaakt door het team van Mode City. Op zaterdagavond vindt de Garden White & Gold Party plaats: een afsluitend feest van de aftrap voor het nieuwe inkoopseizoen.

Geen tijd om begin juli naar Parijs af te reizen? Houd Textilia’s bodyfashionsspecial én de nieuwsbrief dan goed in de gaten voor al het actuele bodyfashionnieuws!

Meer informatie over Mode City vind je via: www.mode-city.com