TOP

Miss Etam en Setpoint beste ketens volgens Gfk

De Nederlandse consument vindt Miss Etam de beste vrouwenmodeketen. Setpoint is de beste mannenmodeketen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK Panel Services onder 5500 consumenten.

GfK Panel Services Benelux baseert die conclusies op continu onderzoek onder ruim 5500 consumenten. Het is voor het eerst dat het onderzoeksbureau een prijs aan het onderzoek verbindt. In totaal zijn dit voorjaar 27 Nederlandse modewinkels door GfK onderzocht op prijs, collectie, personeel en winkel. Evenals in 2008 vinden consumenten prijs en collectie de twee belangrijkste beoordelingsaspecten. Miss Etam en Setpoint scoren op deze aspecten het hoogste gemiddelde. De top 3 in vrouwenmode bestaat verder uit De Bijenkorf en Esprit, voor mannenmode uit Jack & Jones en Esprit.

De prestatie van Miss Etam is opvallend, want in 2008 was Esprit nog de best gewaardeerde damesmodezaak volgens dit onderzoek. ‘In vergelijking met 2008 is de waardering voor Miss Etam op alle vier de aspecten verbeterd’, zegt Sandra Wolters van GfK Panelservices. ‘Miss Etam heeft in het afgelopen jaar vele initiatieven ontplooid, zoals onder meer een nieuwe website waar de klant kledingadvies kan krijgen en een uitbreiding van het assortiment via wehkamp.nl.’

Evenals in 2007 en 2008 staat Setpoint bij de mannenformules op nummer 1. Ten opzichte van vorig jaar is de waardering van Setpoint verder toegenomen. ‘De keten is zich in de afgelopen jaren meer gaan richten op kwaliteit en service en dit is door de consument niet onopgemerkt gebleven. De consument is meer tevreden over het personeel en geeft een hogere beoordeling voor de winkel’.