TOP

Minder seks voor aanstaande vaders

Een meerderheid van de aanstaande vaders (58%) heeft minder vaak seks met hun partner dan voor de zwangerschap. Dat blijkt uit een onderzoek door jongegezinnen.nl over mannen en zwangerschap onder 600 aanstaande vaders.

Slechts 6% van de aanstaande vaders geeft aan juist de sterren van de hemel te vrijen. Het verhaal dat zwangere vrouwen meer zin in seks zouden hebben, krijgt door de meeste aanstaande vaders echter geen bijval.
Nederlandse mannen bereiden zich goed voor op de gezinsuitbreiding: 67% van de mannen leest vaderschapsboeken of zoekt informatie op internet. 21% klopt aan bij vrienden die al vader zijn. 12% bereidt zich niet voor en ziet wel wat er gebeurt.
De babykamer
Aanstaande papa’s blijken zich vooral bezig te houden met de praktische zaken. Het onder handen nemen van de babykamer staat met stip op 1, gevolgd door het kopen van een gezinsauto en het aanschaffen van een nieuw fototoestel of videocamera.

De kosten
Op de vraag wat een baby nu eigenlijk kost, weten lang niet alle mannen antwoord. 65% van de ondervraagden weet niet precies wat een kind gaat kosten, terwijl 8% tot op de cent nauwkeurig beseft wat een baby betekent voor het huishoudelijk budget.
Het werk
Minder werken zit er voor de meesten vaders niet in. 46% van de mannen gaat niet minder werken als de baby er is, 28% last een ‘papadag’ in en 26% heeft nog geen plannen om minder te werken, maar staat er wel voor open.
Over Jongegezinnen.nl
JongeGezinnen.nl is het platform voor zwangere vrouwen en moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Maandelijks vinden hier ruim 450.000 bezoekers antwoorden op vragen rondom het jonge gezin. Sinds kort kan de vader in spĂ© ook op JongeGezinnen terecht voor informatie die hem aangaat! In de rubriek Papa to be en via de PapaPlanner mail brengt JongeGezinnen ook aanstaande papa’s op de hoogte van de gebeurtenissen rondom een zwangerschap.