TOP

Initiatief van Ecomama: doorgeefdoos babyspullen

Baby- en kinderspullen worden vaak maar kort gebruikt. Daarna belanden ze in de kast. Ecomama heeft daar iets op bedacht.

De Ecomamadoos is een duurzaam ‘mama2mama’ concept, waarbij de ene moeder haar gebruikte baby- of kinderspullen in een doos doet (opgeruimd staat netjes) en de andere moeder deze doos ontvangt (tegen verzendkosten van 6,75 euro) of ophaalt.

De Ecomama doos is het eerste concept van Ecomama om het moeders makkelijk te maken en de wereld groener. Paula, oprichtster van de Ecomama website, vertelt: “Tijdens mijn eerste zwangerschap viel het me al op dat ik van familie, vrienden en bekenden direct dozen en tassen met spulletjes aangeboden kreeg. Meestal heeft hun kind het weinig (of zelfs nooit) gebruikt of ziet het er gewoon nog heel goed uit. Zonde om weg te gooien! Niet iedereen heeft zo’n netwerk waarbij je iemand blij kunt maken met spullen of je een handje geholpen wordt bij het samenstellen van de baby-uitzet.”

Over Ecomama
Sinds 2009 hebben mama’s en mama’s in spé veel informatie kunnen vinden over een groene lifestyle op de website van Ecomama. Paula probeert steeds een beetje duurzamer en natuurlijker te leven en schrijft over haar bevindingen op de Ecomama website. Voor adresjes en recepten kunnen enthousiaste ouders terecht op Ecomama’s online gids op http://www.ecoweetjes.nl/.