TOP

Minder omzet voor modebranche

De detailhandel behaalt in het tweede kwartaal van dit jaar in totaal 2,3 procent meer omzet. De kassa's van de modebranche gaven 0,2 procent minder aan dan in januari-juni 2007.

Ook de Textielsupers zagen de omzet dalen met 0,5 procent. Modint reageert op deze cijfers: “Natuurlijk kunnen we onze ogen niet sluiten voor slecht economische nieuws en het feit dat het tweede kwartaal zwakker was dan het eerste. Bovendien waren juli en september in 2007 sterke maanden die moeilijk te overtreffen zijn. We zien dit terug in de gemiddelde prijzen voor kleding. Na stijgingen in januari en februari zakten de gemiddelde kledingprijzen vergeleken met 2007 weer met 1 procent per maand. In juli werd door het CBS zelfs een min van 2,3 procent gemeten vergeleken met de sterke maand juli 2007.”

De in- en uitvoer van kleding ontwikkelt zich wel positief. Tot en met mei steeg de invoer van kleding volgens het CBS met 6 procent. De export steeg flink met een winst van 14 procent vergeleken met januari-mei 2007.