TOP

Minder omzet en winst voor Levi Strauss

Levi Strauss & Co heeft in het boekjaar 2009 de omzet zien dalen met 7% tot $4,1 miljard (circa €2,7 miljard). De nettowinst daalde met 34% naar $152 miljoen (circa €100 miljoen).

De omzet van Levi Strauss & Co daalde in het boekjaar, dat liep van 30 november 2008 t/m 29 november 2009, voornamelijk door de dalende verkopen van Dockers en Signature in de Verenigde Staten, door tegenvallende groothandelsresultaten in Europa én door een dalende omzet in Japan. Ook de wisselkoersen hadden een negatieve invloed. Zonder de invloed van wisselkoersen zou de omzet 3% gedaald zijn in plaats van 7%. Het bedrijf profiteerde wél van de overname van de schoenen- en accessoirelicenties, winkelopeningen en omzetgroei in Azië, maar dit alles kon de omzetteruggang niet goedmaken.  

Het vierde kwartaal zag er overigens wel een stuk hoopvoller uit, waardoor Levi Strauss & Co positief naar 2010 kijkt. Bovendien is het merk Dockers flink onder de loep genomen en heeft het bedrijf diverse strategische investeringen gedaan, wat allemaal moet gaan resulteren in een omzetplus.