TOP

Mim-pi lanceert kledinglijn damesmode

Het meisjeslabel Mim-pi heeft sinds kort een damesmodelijn in de collectie. Designer Leonora van Nieuwenhuizen vertelt Bengels alle ins en outs van de nieuwe Mim-pi-lijn.

Designer Leonora van Nieuwenhuizen heeft een dameslijn toegevoegd aan de collectie van Mim-pi. De reden is dat ze persoonlijk iets miste in het aanbod van vrouwenmode. Leonora vertelt: “Ik kom zelf uit de dameskleding en er is zo weinig speciale, aparte dameskleding. De mode is zo veilig, weinig kleur en veel grijs en zwart.”

Het gaat in de nieuwe dameslijn om takedowns van de meisjeslijn van Mim-pi. Leonora: “Mooie blouses, sjaals en rokken, allemaal kleurrijk en mooi geborduurd. Het prijsniveau (winkelverkoopprijs) van de nieuwe lijn ligt rond de 100 euro.”

Kindermodewinkels met een pluk damesmode 

Het is de bedoeling dat de dameslijn aan kindermode winkels wordt verkocht met een plukje dameskleding in het assortiment. Leonora: “Aan winkels die een jurkje verkopen voor dochter en mama aan een soortgelijke jurk helpen. Daar zijn er helaas niet zoveel van, maar de collectie is nu nog niet groot genoeg om apart aan damesmodewinkels te verkopen. Ook tijdgebrek speelt wel een rol. Zoals het nu gaat, gaat het goed. De prioriteit blijft bij de meisjeslijn liggen. Maar het kriebelt. Ik weet dat er een markt voor is.”