TOP

Megamall Tilburg krijgt onderzoek naar haalbaarheid

Afgelopen nacht heeft de Tilburgse gemeenteraad besloten met 22 stemmen vóór en 17 tegen een nieuwe fase in te gaan: er gaat een onderzoek komen naar de haalbaarheid van een shopping mall in Tilburg.

Er werd ook gestemd over de vraag of er een referendum volgt wanneer het haalbaarheidsonderzoek naar de komst van een shopping mall in Tilburg positief uitvalt. Deze stemming pakte uit met een minimale meerderheid voor een volksraadpleging: 20-19.

Het Brabants Dagblad meldt dat dit het slot was van een uren durend debat waarin halverwege een groot deel van de raad in woede ontstak. Aanleiding was een motie van de PvdA, SP en VVD waarin stond dat de uitslag van een volksraadpleging bindend is, ongeacht het opkomstpercentage. Daarmee gingen ze in tegen een door de raad zelf opgestelde verordening. De motie werd later afgezwakt. Bij de stemming verlieten niettemin enkele fracties uit ergernis de raadszaal. Ook wilden de drie fracties dat alleen het college van B en W zich uitspreekt over de uitslag van het haalbaarheidsonderzoek. De oppositie voelde zich daarmee buitenspel gezet door een uiterst nipte meerderheid. Bron: Brabants Dagblad

Het HBD liet al onderzoek doen onder het publiek naar de komst van de megamall in Tilburg.