TOP

Raadslid verdacht van corruptie rond megamall Tilburg

Het Tilburgse raadslid Hans Smolders, ook wel bekend als de chauffeur van Pim Fortuyn, heeft vermoedelijk zijn stem rond de vestiging van de megamall in Tilburg, te koop aangeboden. De rijksrecherche onderzoekt de mogelijke corruptie.

De fractievoorzitter van de Lijst Smolders Tilburg (LST), Hans Smolders, legde dinsdag uit dat in een gesprek met directeur Andrew Roud van de McMahon Development Group (MDG) aan de orde kwam dat burgemeester Ruud Vreeman een gunst had ontvangen voor het plan om in Tilburg het grootste winkelcentrum van Nederland te bouwen. Smolders erkent dat hij uit nieuwsgierigheid heeft geïnformeerd of hij niet dezelfde behandeling kon krijgen. Hij zou daarbij zijn stem voor 75.000 euro te koop hebben aangeboden aan Andrew Roud, zo melden diverse media. Die opzet mislukte volgens Smolders toen Roud hem in een tweede gesprek nul op rekest gaf. Op het moment van het gesprek was het standpunt van zijn partij in de gemeenteraad van doorslaggevend belang voor de komst van de zogenoemde mall. In oktober maakte Smolders bekend tegen de shoppingmall te stemmen.

Soap
Met de mogelijke corrupte daad van Hans Smolders krijgt de langlopende soap rondom de Tilburgse megamall een staartje. In juni dit jaar sprak de bevolking van Tilburg zich per referendum uit tegen de komst van het roemruchte winkelcentrum. 53 procent van de kiezers was tegen, 46 procent was voor.