TOP

‘Meet and great im skigebiet’ met modeontwerper Bernhard Willhelm

De nieuwe herencollectie winter 09/10 van de Duitse modeontwerper Bernhard Willhelm, beleefde afgelopen zaterdag haar première tijdens de vierde editie van de Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

Wie met de trein naar Berlijn was gekomen kon zo door naar het voormalige treinstation Postbahnhoff, een locatie offsite waar vorig seizoen nog de Fashion Week plaatsvond. Wegens ruimtegebrek was de organisatie voor het reguliere programma dit keer uitgeweken naar een ruimer bemeten tentencomplex bij Bebelplatz, in het historische hart van de stad.

Niet met een catwalkshow, maar met een spetterende installatie verraste Willhelm zo’n duizend invité’s die aanwezig waren om de eerste presentatie van de ontwerper sinds tien jaar op Duits grondgebied bij te wonen. Met als thema ‘Meet and great im Skigebiet’ toonde Willhelm zo’n 150 verschillende outfits, die het midden hielden tussen sport en ready to wear. Van sweaters en kuitbroeken, tot armwarmers en ondergoed, Willhelm varieerde eindeloos op zijn thema, waarvoor de Olympische Winterspelen uit 1976 in Innsbruck als inspiratiebron diende.

De ontwerper koos voor primaire kleuren als rood, geel en blauw en varieerde met strepen, sterren en hier en daar de Duitse vlag. Ook schoenen in samenwerking met Camper en gespiegelde zonnebrillen met hulp van Mykita Berlin maakten onderdeel uit van de collectie. “Ik vind het leuk om weer in Duitsland te zijn en hier mijn werk te showen. Dit is toch waar ik vandaan kom.”