TOP

Meer retailers op de fles, duurzaam warenhuis Tomo opent winkel in The Mall en Levi’s brengt schoenen op markt

Het aantal faillissementen in de retail is fors gestegen in augustus meldt het CBS, duurzaam warenhuis Tomo opent winkel in The Mall en Levi’s lanceert een schoenenlijn. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 12 september.

Hoofdfoto: Levi’s for Feet

Petrol strikt racekampioen voor campagne

Kledingmerk Petrol heeft oud-speedway racekampioen Michel Riis uit Denemarken gestrikt voor zijn nieuwe campagne. Dat meldt het merk. In dit portret volgt het merk de racekampioen, die zijn geliefde sport probeert te redden van de ondergang door elektrische motoren te ontwikkelen. Speedway racing gebeurt op motoren die geen remmen hebben.

Petrol gaat elk seizoen op zoek naar pioniers die hen inspireren. Mannen met lef, zo staat in het persbericht, en met een motorcentric mindset en een voorliefde voor innovatieve, duurzame oplossingen. Dit portret vertelt het verhaal in artworks, kleuren en details. Guido Wicherts, brand manager zegt: “Dit Petrol Portrait is niet alleen de basis voor de collectie, ook onze campagneshoot en marketinguitingen zijn gebaseerd op dit verhaal. Op deze manier willen we onze doelgroep laten zien dat emissievrije voertuigen net zo tof zijn als old school auto’s en motoren, die overigens ook nog steeds een inspiratie voor ons zijn. Als merk raken we net zo geïnspireerd door het verleden als door de toekomst.”

Meer retailers op de fles in augustus

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen: 46. Dat zijn er 24 meer dan in juli. Over de gehele linie is het aantal failliet verklaarde bedrijven nauwelijks veranderd. Er is in augustus 1 bedrijf meer failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona. In augustus zijn er 170 bedrijven en instellingen inclusief eenmanszaken failliet verklaard. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector industrie.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013, aldus het CBS. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 een laagterecord. Ook in augustus 2022 is het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Duurzaam warenhuis Tomo opent winkel in The Mall

Tomo opent komend voorjaar een winkel in winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. Dat meldt Retailtrends. Het wordt de eerste vestiging voor Tomo, zegt oprichter Marjan Haselhoff. Het duurzame warenhuis, dat mode-, woon- en cosmeticaproducten verkoopt, krijgt een winkeloppervlakte van duizend vierkante meter. Het duurzame warenhuis had eigenlijk dit najaar al een eerste filiaal willen openen, maar de plannen liepen wat vertraging op. Tomo wil in vijf jaar tijd vijf winkels op A-locaties in Nederland openen.

Levi’s blaast ‘oude’ schoenenlijn nieuw leven in

Levi’s brengt een collectie schoenen en sneakers op de markt die in 1975 werden gelanceerd, onder de naam Levi’s for Feet. Het gaat om twaalf modellen, meldt het merk in een persbericht. Door de grote invloed van de jaren 70 en 80 op de hedendaagse mode leek dit het merk de ideale gelegenheid om een klassieke Levi’s-schoen uit de jaren 70 terug te brengen. Hiervoor zijn twee van de oorspronkelijke twaalf stijlen geselecteerd.

Dit seizoen lanceert Levi’s de RVN 75 en de RVN 75 Low, gevolgd door extra modellen in de komende seizoenen. Beide modellen zijn verkrijgbaar in maten voor vrouwen en mannen, in drie kleuren suède en in verzacht of plantaardig gekleurd volnerfleer. Levi’s for Feet is vanaf 1 oktober online beschikbaar en vanaf 5 oktober ook in geselecteerde winkels.