TOP

Mede-eigenaar mannenmerk Pelliano wint Lefprijs 2012

Marin Licina, de medeoprichter en -eigenaar van het mannenmodemerk Pelliano, won vorige week de Lef-award die werd uitgereikt door de Studenten Ondernemers Prijs.

De uitreiking van de prijzen vond plaats in de Kloosterkerk in Den Haag. Hier reikte de organisatie verschillende awards uit aan student-ondernemers.

Lef
Pelliano is een herenmodemerk dat werd opgericht door vier jonge Nederlandse mannen. Het label begon amper een jaar geleden aan de missie om de Nederlandse man weer aan de das te krijgen. De jury kende Marin Licina de lefprijs toe, vanwege het lef dat de oprichters toonden om in deze tijd de strijd aan te gaan met gevestigde herenlabels.

Jury
Dit uit zich volgens de jury in de collecties, marketing campagnes en bijzondere aanpak om in crisistijd snel te groeien. “Marin heeft in een moeilijke markt op een creatieve manier een positie verworven”, aldus de jury.

Naamsverandering
De producten van Pelliano zijn inmiddels te koop in 110 winkels, verspreid over elf verschillende landen. Het merk veranderde onlangs de naam van Cravatta Pelliano naar Pelliano. De collectie richt zich inmiddels niet meer alleen op dassen, maar ook op andere artikelen.