TOP

Jos van Raak showt wintercollectie 2012

Jos van Raak van vrouwenmodewinkel Raak in Amsterdam presenteerde maandagavond 10 september zijn nieuwe najaarscollectie voor 2012 in Amsterdam. In vijf verschillende rondes liet de ondernemer zijn visie zien op de trends van aankomend seizoen.

Voor de presentatie van de nieuwe collectie zetten modeman Jos van Raak de Westergasfabriek in nachtclub sferen. Uiteraard wist Van Raak ook dit jaar weer diverse BN’ers te strikken die meeliepen in zijn show. Na de eerste ronde waarin modellen als Kim Feenstra de catwalk betraden, was het de beurt aan onder andere Quinty Trusfull, Lieke van Lexmond en nieuwkomer Gigi Ravelli.

Print op print
De elfde show van Raak bestond uit de vijf thema’s Glamour chique, Bohemian, Autumn in New York en Club La Rouche. Dit vertaalde zich in gebreide items met gekleurde prints, zig zags en blokken, bordeaux rode en flessengroene jurkjes gecombineerd met (nep)bonte jasjes, gouden tops en veel prints. Deze prints waren niet alleen te zien bij één kledingitem zoals een gebreid jurkje van Missoni, maar ook in hele outfits.  Jos van Raak besteedde een complete ronde aan de combinatie van broeken met prints én jasjes met prints, ofwel: print op print.

Jos van Raak
De Amsterdamse ondernemer Jos van Raak verzorgt sinds 2007 twee keer per jaar een catwalkshow waar veel fashionista’s en BN’ers op af komen. Van Raak heeft een winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam. Tijdens de elfde editie werden onder andere items geshowd van de merken Missoni, MW Matthew Williamson, Faith Connection, Milly en Malene Birger.