TOP

Martine Rose gastontwerper van Pitti Uomo #103

Designer Martine Rose is de gastontwerper van de komende editie van mannenmodebeurs Pitti Immagine Uomo. De Brits-Jamaicaanse ontwerpster presenteert haar wintercollectie voor seizoen 2023-2024 op een nog nader te bepalen locatie tijdens de Florentijnse beurs.

Foto: Martine Rose SS23 via Pitti Immagine Uomo

Pitti Uomo nodigt traditiegetrouw elk seizoen een ontwerper uit die ten tijde van de beurs de nieuwste wintercollectie toont tijdens een speciaal evenement. Onder anderen Thebe Magugu, Paul Smith, Glenn Martens en Ann Demeulemeester hebben die rol vervuld.

Rose is vereerd met de uitnodiging voor de komende editie van de beroemde mannenmodebeurs, zegt ze. “Pitti eert de mannenmode al zo lang en veel van de ontwerpers die ik respecteer, hebben er deel van uitgemaakt. We zijn allemaal zo enthousiast om naar Florence te komen, een stad waar ik van hou, met onze volgende collectie.”  

Strak

Martine Rose richtte haar gelijknamige label op in Londen in 2007. Sindsdien is het geëvolueerd van een strak bewerkte shirtcollectie tot een internationaal gerenommeerd en veelgeprezen merk, zo schrijft de beursorganisatie in een persbericht. Rose laat zich inspireren door haar Jamaicaans-Britse afkomst en liefde voor muziek. Naast ontwerper is ze een veel gevraagde consultant en ze is inmiddels een invloedrijke naam in de mannenmodewereld.

Het label wordt verkocht in bij onder meer 10 Corso Como, Antonioli, Dover Street Market en Mr.Porter. Magazines als Vogue, Dazed and Confused, Document Journal, Fantastic Man en Kaleidoscope publiceren regelmatig over het label. In 2021 ontving Martine Rose investeringen van de Britse merkversneller Tomorrow, die optrad als samenwerkingspartner en wereldwijde licentiepartner.

Award

In 2019 nam Martine Rose deel aan de tentoonstelling Get Up, Stand Up Now – een grote viering van 50 jaar zwarte Britse creativiteit in Somerset House in Londen. Dat jaar werd ze ook genomineerd voor de BFC’s Menswear Designer of Year en de Urban Lux Award. Martine Rose werd in 2018 en 2017 genomineerd voor de BFC’s British Menswear Designer of the Year award toen ze daarnaast op de shortlist stond voor de LVMH-prijs en genomineerd werd voor de ANDAM award voor opkomende ontwerpers.