TOP

Marloes Blaas showt zomercollectie 2012

Marloes Blaas showde zondag haar collectie voor 2012 tijdens de Summer Fair van magazine Miljonaire in Huis ter Duin. Inspiratiebron waren Amerikaanse pioniersvrouwen, wat leidde tot een sterke en gecoördineerde collectie.

De tuin van hotel Huis ter Duin in Noordwijk was van 26 tot en met 28 augustus het decor van de Summer Fair van de magazines Miljonaire en Jackie. Ontwerpster Marloes Blaas was uitgenodigd om hier op zondagmiddag haar nieuwste collectie te showen. Helaas werkte het weer niet mee en moesten de modellen door weer en wind over de buiten opgestelde catwalk, die gelukkig wél overdekt was met een groot tentzeil.

Werkkleding 

Marloes Blaas had haar collectie geïnspireerd op Amerikaanse pioniersvrouwen uit de vorige eeuw. Dit uit zich in praktische vormen uit de werkkleding, zoals shorts, broeken en overalls met keperbanddetails en ingevouwen zakken. Dit werd gecombineerd met vrouwelijke items als taillerokken, losvallende tops en wijde zijden jurken. Opvallend waren ook de compleet gebreide outfits. Zomerbreisels en linnen werden gecombineerd met zijde en leer. Het kleurgebruik was ingetogen, met veel zandtinten en aarderood leer. Prachtig waren de jurken, tops en broek met wolkenprints.

Draagbaar

Het is de vierde collectie van de Utrechtse ontwerpster Marloes Blaas (28), die altijd zeer draagbare collecties aflevert. Zij laat zich inspireren door traditionele vormen en functionele kleding uit vervlogen tijden en geeft hier een vrouwelijk twist aan. Ze werkt veel met pure, natuurlijke materialen, zoals linnen, leer, zijde en breisels. Blaas studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en twee jaar later haalde ze haar Master Degree Fashion Design aan het Fashion Institute Arnhem. Na haar afstuderen zette ze haar eigen label op, dat inmiddels bij een aantal verkooppunten verkocht wordt, zoals Puha in Utrecht, Soepboer en Stooker in Amsterdam, Designer Cafe in Utrecht en binnenkort bij de nieuwe Utrechtse winkel Klijs en Boon.

Summer Fair

Overigens was Marloes Blaas niet de enige ontwerper die showde tijdens de Summer Fair. Michael Barnaart van Bergen showde zijn collectie (die hij vorige week ook al in het Hilton presenteerde) net als Marloes Blaas op zondagmiddag en couturier Monique Collignon op zaterdagmiddag.