TOP

Monique Collignon keert terug na faillissement

Couturier Monique Collignon keert na haar faillissement terug in de modewereld. Ze presenteerde op woensdag 24 september haar nieuwe collectie.

Het bedrijf van Monique Collignon werd in juni 2013 bankroet verklaard. Op woensdag 24 september maakte ze haar comeback in de modewereld met een show waarin ze haar nieuwe haute couture-collectie presenteerde.

Monique Collignon show 1 Monique Collignon show 5 Monique Collignon show 2

Passie

De couturier is opnieuw begonnen en heeft een kantoor in Amsterdam-Zuidoost gehuurd waar haar kantoor, atelier en showroom worden onderbracht. “Ontwerpen is mijn passie, mijn ziel. En ik heb er eindelijk weer kracht voor. We gaan ervoor”,  zegt de couturier. Volgens de Collignon was haar eerste show na het faillissement, de belangrijkste van heel haar carrière.

Een schuldeiser vroeg het faillissement van haar faillissement aan. Het was een combinatie van veel voorfinanciering met een duur huurcontract en “hier en daar een klein rekenfoutje”.  “Ik ben het faillissement nog steeds aan het verwerken”, zegt Collignon.

Ambachtelijk werk

In haar nieuwe haute couture-collectie zitten zo’n 4000 à 6000 manuren. Collignon stopt veel tijd in het ontwerpen. Met een klein jurkje is ze al snel honderd uur bezig. “Over de wat grotere stukken deden we tussen de 200 en 300 uur. Het is ambachtelijk werk”, vertelt de couturier.

Monique Collignon show 6 Monique Collignon show 3 Monique Collignon show 4

Internationaal

Zoals Collignon het zelf al aangaf: “We gaan ervoor.” Daarom heeft ook al plannen om haar collectie in internationaal te gaan verkopen, om te beginnen in Duitsland. “Je kunt er natuurlijk voor kiezen om klein te blijven. Maar daar heb ik geen zin in”, zegt Collignon.    

Foto’s: Jeroen Snijders