TOP

Marlies Dekkers maakt feministische film

Marlies Dekkers is terug van weggeweest. Naast een nieuwe collectie zet ze haar eerste stappen in filmproductie.

‘The Awakening’ heet de eerste film van Marlies Dekkers, met een feministisch thema. De film wil laten zien dat iedereen de baas is over zijn eigen toekomst. Na het faillissement van Dekkers’ bedrijf komt ze nu ook met een nieuwe collectie: ‘Awaken your senses’. Een collectie met veel leer en sm-achtige items.

In 2013 werd het bedrijf van Marlies Dekkers failliet verklaard. De flagshipstore in New York werd afgeblazen. Het bedrijf kon een doorstart maken en ging in afgeslankte vorm verder. Binnen een uur werd er een nieuwe koper gevonden en sindsdien is Dekkers geen algemeen directeur meer, maar creatief directeur.

Marlies Dekkers in een interview met de website De Ondernemer: “Nu ik alleen nog creatief directeur ben, heb ik meer ruimte in mijn hoofd om een groot concept tot in de puntjes te bedenken en uit te voeren. Zoals de nieuwste collectie: welke vrouw wil nu geen zwarte leren push-upbeha van hoog niveau, dacht ik. Of een in denim? Of in pinstripe? Dat kon ik nu in zijn geheel uitwerken.”

Bekijk hieronder de drie minuut-durende film. De film is gemaakt in samenwerking met Cloudfactory en is geregisseerd door Daniel Nogueira.