TOP

Marlies Dekkers: “Ondernemen is als Roodkapje in het bos.”

Tijdens de uitreiking van de Marie Claire Starter Award 2014 gaven Marlies Dekkers, Katja Schuurman en Marvy Rieder ondernemerstips aan de drie finalisten. Schoenenontwerpster Anna van Winkelmolen won de PR-prijs.

Maandag 15 september 2014 werd de Marie Claire Starter Award 2014 uitgereikt in het Art’Otel in Amsterdam. Drie ondernemende vrouwen met een beginnende onderneming willen alle drie die begeerde prijs winnen: een startkapitaal van 5.000 euro én een nieuwe garderobe. Anna van Winkelmolen ontwerpt ‘de perfecte schoenen’, Marieke Havermans bedacht een duurzame, lichte grafkist, en Anne-Floor Sinnige wist speciale momenten vast te leggen in geurkaarsen. Maar voor de winnares bekendgemaakt wordt, steken ondernemers Marlies Dekkers, Katja Schuurman en Marvy Rieder de vrouwen nog even een hart onder de riem.

Boze wolven

Marlies Dekkers heeft naast vele successen ook een faillissement meegemaakt. “Zie tegenslagen als leermoment”, is dan ook haar tip. “Als je niet van je fouten leert, word je ook niet beter.” Volgens de lingeriekoningin is ondernemen net als Roodkapje in het bos. “Er zijn altijd wolven, maar als je je daarvan bewust bent, ben je al zoveel veiliger.” Wie veerkracht heeft kan volgens Marlies Dekkers ver komen. Het lukte haar in ieder geval om na haar faillissement weer op te krabbelen. Ook doorzettingsvermogen en de capaciteit om hard te werken zijn volgens de zakenvrouw cruciaal om een succesvolle ondernemer te worden.  “Je moet bereid zijn 24/7 met de toko bezig te zijn.”

Netwerken en dromen

Daarnaast noemt Marlies Dekkers netwerken als tip voor de startende ondernemers. “Vraag je wijs en onderhoud je netwerk ook.” Volgens haar kan het winnen van prijzen zeker helpen aan het succes van je onderneming. “Het is goed voor je naamsbekendheid én je zelfvertrouwen.” Meedoen aan de Marie Claire Starters Award lijkt dus een goed idee. Katja Schuurman is het hiermee eens.  “Durf te dromen. Ook als je al veel hebt bereikt. Denk niet in praktische bezwaren, the sky is the limit. Kijk daarna pas of het ook haalbaar is.” De actrice en presentatrice heeft met haar bedrijf Return to Sender nog weinig tegenslagen gehad. Haar zakenpartner Janneke voegt toe: “Vind mensen die dingen kunnen doen waar je zelf niet goed in bent.” Fotomodel en oprichter van de marVie foundation Marvy Rieder adviseert vooral naar je eigen gevoel te luisteren. “Jij moet het uiteindelijk doen”, aldus de brunette.

Winnares

Dan is het tijd om de winnaar bekend te maken. Marieke Havermans gaat er met haar innovatieve grafkisten met de hoofdprijs vandoor. Schoenenondernemer Anna van Winkelmolen wint met haar bedrijf Anna van Mils de PR-prijs van Maison PR: een jaar lang PR. “Ik ben heel blij”, twitterde ze aan Textilia.

Deze modeondernemer won eerder de Marie Claire Starters Award