TOP

Marlies Dekker hangt rechtszaak boven het hoofd *

De Rotterdamse lingeriekoningin Marlies Dekkers hangt een civiele procedure boven het hoofd. Vrijdag 1 april is ze onder ede gehoord over het faillissement van haar bedrijf in 2013. De vroegere aandeelhouders en schuldeisers willen weten of ze destijds zijn misleid, schrijft het AD.

Aanleiding voor het voorlopige getuigenverhoor van lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers is de gang van zaken rond het faillissement van de MD Group BV, waarvan Dekkers nu nog steeds creatief directeur is. Dat meldt onder meer het AD.

 

Dekkers’ bedrijf kwam door tegenvallende resultaten in augustus 2013 in zwaar weer. Terwijl aandeelhouders gesprekken voerden om nieuwe financiers aan te trekken, werden ze naar eigen zeggen plotseling geconfronteerd met een definitief bankroet van de zeven bv’s van het bedrijf. En daarop volgde direct een doorstart met een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro van investeringsfonds Karmijn Kapitaal. 65 van de 100 medewerkers kwamen op straat te staan.

 

Miljoenen euro’s kwijtgeraakt

 

De voormalige aandeelhouders en schuldeisers zeggen miljoenen euro’s te zijn kwijtgeraakt door het faillissement. Op basis van het getuigenverhoor willen zij beoordelen of zij in deze procedure zijn misleid. Een van de aandeelhouders – zakenman Vincent van Zon – vermoedt dat Dekkers toen vooral haar privébelangen heeft gediend, schrijft de Ondernemer. De nieuwe medeaandeelhouder die Van Zon voordroeg, belegger VEB, werd door de lingerie-ontwerpster buiten de deur gehouden.

 

,,Bij de uitreiking van de prijs voor Zakenvrouw van het Jaar kwam ik in maart van dat jaar de oprichter van Karmijn Kapitaal tegen,” verklaart Dekkers. ,,Zij wilde praten over een overname.” Zonder de andere aandeelhouders en de commissarissen in te lichten, spreekt Dekkers af dat zij op basis van exclusiviteit onderhandelt met het investeringsfonds. ,,Ik tekende op advies van een adviseur. Feitelijk was het overigens aan de bank om de overnamesom te bepalen.”

 

Rechtszaak tegen MD Group BV

 

Op basis van de getuigenis van Dekkers op 1 april 2016 gaan de benadeelden van het faillissement bepalen of er rechtszaak komt tegen de MD Group BV. Ook andere betrokkenen bij het faillissement, waaronder  voormalige managers en commissarissen, worden nog gehoord. 

 

Uit het faillissementsverslag van curatoren blijkt dat echter dat het bankroet niet uit de lucht is komen vallen. Enkele maanden eerder al zegde Dekkers’ huisbankier de Rabobank een miljoenenkrediet op. 

 

Het bedrijf van Marlies Dekkers ging na de doorstart in 2013 in afgeslankte vorm verder. Sindsdien is Dekkers geen algemeen directeur meer, maar creatief directeur. Het merk verkoopt de lingerie nu via webshops en fysieke winkels.