TOP

Marlies Dekkers legt beslag op panden Heilbron

Marlies Dekkers heeft op 27 juli 2011 beslag laten leggen op panden van de ex Sapph eigenaar Rob Heilbron. Dat blijkt uit het beslagdocument dat op de website van Bekendeburen.nl is gepubliceerd.

De lingerie-ontwerpster wil hiermee de schadevergoeding afdwingen die Sapph moet afstaan wegens inbreuk op haar auteursrecht. Volgens het beslagdocument gaat het om verschillende bedrijfspanden, twee winkelpanden en een woonappartement in Amsterdam en Den Haag met een totale waarde van €6.501.000.

In mei 2011 werd MD Holding, het bedrijf van Marlies Dekkers, door de rechter in het gelijk gesteld. Vier behamodellen en een slip van Sapph zouden teveel lijken op de ontwerpen van Marlies. Ze zouden zo oorspronkelijk zijn dat ze worden beschermd door het auteursrecht. Bepaald werd dat Sapph per direct moet stoppen met het produceren van dit type ondergoed op straffe van een dwangsom die kan oplopen tot 5 miljoen euro.

Sapph moet ook inzicht geven in de behaalde winst met de vijf inbreukmakende producten. Wanneer Sapph dit niet doet, moet het bedrijf ook een dwangsom betalen. Verder zal Sapph een schadevergoeding aan Dekkers moeten betalen of de winst afdragen die met de artikelen gemaakt zijn. De hoogte van het schadebedrag moest toen nog worden vastgesteld.

Miljoenenschade
Het nieuws rond de beslaglegging kwam de wereld in door het programma RTL Boulevard. Dit kreeg van het management van de MD Holding een verklaring uit de eerste hand. De schade die ze heeft ondervonden loopt volgens Marlies in de miljoenen. “De beslaglegging is dan ook een logisch gevolg van de uitkomst van de rechtszaak”, zo liet haar management weten in het shownieuws programma.

Overname door Ronald Kahn
Voormalig eigenaar van Sapph Rob Heilbron blijft er kalm onder. Volgens hem heeft Marlies Dekkers geen zaak: “In Nederland kan iedereen beslag laten leggen.” De beslaglegging kan wel grote gevolgen hebben voor Heilbron, speculeert Bekendeburen.nl. Deze zou zelfs de overname van Heilbrons bedrijf Sapph lingerie door Ronald Kahn (oa Coolcat, M&S) in gevaar kunnen brengen.