TOP

Marlies Dekkers in zwaar weer

Het gaat niet goed met het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers. De MD Group draaide in 2012 verlies van €2,9 miljoen en heeft een totale schuld van €18 miljoen, berekende ondernemersblad Sprout.

Marlies Dekkers is hard op zoek naar een nieuwe investeerder, want Rabobank heeft het bedrijf laten weten dat het krediet van €12,4 miljoen wordt ingetrokken als er niet voor 1 september nieuw vermogen is aangetrokken. Dit bracht Sprout naar buiten na bestudering van het jaarverslag over 2012.

In 2009 balanceerde Marlies Dekkers ook al op het randje van de afgrond toen bij de Rabobank werd aangeklopt voor een noodfinanciering in ruil voor de aandelen van Dekkers zelf en van haar zakenpartner Vincent van Zon. Het bedrijf zou onrealistische groeistrategieën en veel te snelle internationale expansie hebben nagestreefd waarbij vele miljoenen verloren zijn gegaan, die de MD Group in een bijna-faillissementsituatie brachten. NIBC Capital Partners redde het bedrijf met een kapitaalinjectie van meer dan €4 miljoen.

De woordvoerder van de MD Group laat in verschillende media weten hoopvol te zijn dat er opnieuw een investeerder wordt gevonden.