TOP

Genomineerden Beste Binnenstad 2013-2015 bekend

Wie worden de opvolgers van Eindhoven en Hoogeveen? De genomineerden voor de Beste Binnenstad 2013-2015 zijn deze week bekend gemaakt. De verkiezing wordt elke twee jaar gehouden.

Het is de zesde editie van de Verkiezing Beste Binnenstad, georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement. Na een voorselectie en een in-schrijfoptie voor steden zijn in totaal tien steden genomineerd in de verkiezing Beste Binnenstad 2013-2015.

Genomineerden

De genomineerden in de categorie grote binnensteden zijn (in willekeurige volgorde): Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Leeuwarden. De genomineerden in de categorie middelgrote binnensteden zijn (in willekeurige volgorde): Assen, Delft, Veenendaal, Venlo en Zaandam.

Binnenstedelijke thema’s

De ‘Beste Binnenstad’ springt er niet alleen uit op het vlak van winkels of parkeermogelijkheden. Er wordt gekeken naar diverse binnenstedelijke thema’s zoals toekomstbestendigheid, verblijfsklimaat, voorzieningenaanbod, circuitvorming, leegstandbestrijding en organiserend vermogen. Uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt.

Motivatie

De genomineerde steden wordt gevraagd middels een vragenlijst te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2013-2015 verdienen. De onafhankelijke nominatiecommissie kiest half september per categorie twee finalisten op basis van deze motivatie. De winnaars worden 21 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Eindhoven bekend gemaakt.