TOP

Mark Jacobs vraagt hoog salaris aan Dior

Het is nog steeds niet zeker dat Marc Jacobs voor Dior gaat werken. De onderhandelingen tussen beide partijen verlopen moeizaam. De ontwerper zou een flink hoog salaris vragen.

Marc Jacobs zou veel harder moeten werken bij Dior als bij Louis Vuitton. Dat heeft vooral te maken met de tweejaarlijkse haute couture collecties die zeer bewerkelijk zijn en veel handwerk vereisen. Vandaar dat de ontwerper voor zichzelf en zakenpartner Robert Duffy flink wat meer eist, meldt Nu.nl. Op dit moment verdienen zij ook niet echt onder de maat met zo’n slordige 7,3 miljoen euro per jaar.

Zoektocht
Dior is al enige tijd op zoek naar een opvolger voor John Galliano. Het gerucht dat Jacobs hem op zou volgen circuleert al enkele weken, hoewel is bevestigd dat ook Alber Elbaz, Nicolas Ghesquiere, Peter Copping, Sarah Burton, Haider Ackermann, Hedi Slimane en de mannen van Proenza Schouler zijn benaderd door LVMH. Elbaz, Ghesquiere en Burton hebben het aanbod alledrie – vanwege de persoonlijke band met de labels waarvoor ze nu ontwerpen – afgeslagen.