TOP

Verkiezing Website van het Jaar start

Wehkamp.nl, Neckermann, Hema, H&M, V&D en Dresses Only zijn in de race voor de titel Website van het Jaar in de categorie e-commerce. Vanaf maandag 19 september kunnen consumenten weer stemmen voor de verkiezing 'Website van het Jaar'.

Het is de tiende editie van de verkiezing Website van het Jaar. Van 19 september tot en met 28 oktober kan het Nederlandse publiek voor 22 categorieën aangeven wat volgens hen de beste website van 2011 is. De sites worden beoordeeld op inhoud, navigatie en ontwerp. Per categorie zijn er twee prijzen: Beste Website (hoogste kwaliteitsscore) en Populairste Website (meeste stemmen). De website met de hoogste score van alle categorieën krijgt de titel Website van het Jaar. Op 10 november is de uitreiking in de Beurs van Berlage.

Webshops

In totaal zijn 268 websites genomineerd in 22 categorieën, waaronder e-commerce, games, financieel, reizen, huisvesting & interieur, vergelijking en mobiele website. Interessant voor de modebranche is de categorie e-commerce, met 15 genomineerden. Hier nemen Wehkamp.nl, Neckermann, Hema, H&M, V&D en Dresses Only het op tegen onder andere Marktplaats, bol.com, Kruidvat en AH.nl.

Winnaar 2010

In 2010 is de website Yunoo.nl door het Nederlandse publiek verkozen tot Website van het Jaar. Dit is een gratis online huishoudboekje voor consumenten.