TOP

Prêt-à-porter Paris gaat op in Who’s Next

De Franse vrouwenmodebeurs Prêt-à-porter Paris zal komende wintereditie opgaan in Who's Next. Dat moet leiden tot een grotere beurs, met duidelijkere segmenten én meer bezoekers.

Dit voorjaar nam de organisator van de Parijse modebeurzen Who’s Next en Première Classe het moederbedrijf van Prêt-à-Porter Paris over, waardoor de drie beurzen nu onder één organisatie vallen. Afgelopen editie, van 3 tot en met 6 september, vonden de beurzen nog wel in oude stijl plaats in Porte de Versailles in Parijs. Dat wil zeggen: één hal Prêt-à-Porter (vrouwenmode en accessoires) en één hal voor Who’s Next (vrouwenmode, jeans en mannenmode) en Première Classe (accessoires) samen. Prêt-à-Porter wordt gezien als een wat klassiekere beurs, terwijl Who’s Next een jonger en vooruitstrevender imago heeft.

Duidelijker

Vanaf januari gaat het roer echter drastisch om. De beurzen gaan samen verder onder de naam Who’s Next. Het is volgens Stephan Waals van WaVe-Up, promotor van Who’s Next in Nederland, nog niet duidelijk of de namen Prêt-à-Porter en Première Classe nog gebruikt gaan worden in de nieuwe opzet. Het geheel wordt in elk geval groter en duidelijker gesegmenteerd. De organisatie heeft in totaal vier hallen gepland: twee voor  vrouwenmode, één voor mannenmode en één voor accessoires. Exacte details over de precieze invulling kan Waals in dit stadium nog niet geven. Zo is nog niet bekend op welke manier het nieuwe platform Sixty Days (afgelopen editie gelanceerd) voor fast fashion een plekje krijgt op de beurs.

Januari

De volgende editie van Who’s Next is van 21 tot en met 24 januari 2012, overlappend met andere vakbeurzen in Parijs, zoals Interfiliere (stoffen), Eclat de Mode (bijous), Mess Around (schoenen), Maison & Objet (wonen) en de catwalkshows voor mannenmode en haute couture vrouwenmode.