TOP

Mannenmodetrends op Bread & Butter en Premium

Naast Bread & Butter was er in Berlijn ook de modebeurs Premium. Hier stonden een flink aantal mannenmodemerken zoals Scabal, Circle of Gentlemen en Benvenuto. Qua uitstraling van de stands haalde deze beurs het niet bij Bread & Butter.

Het was voor de mannenmodemerken op de tweede verdieping van Premium niet echt goed vertoeven. De stands stonden erg dicht op elkaar, waardoor er maar weinig ruimte overbleef om de collecties goed te showen. Zoals Scabal, die dit seizoen van de Pitti Uomo naar Premium verhuisde. Verkoopleider, Kurt Patzig, vertelt dat maatwerk steeds belangrijker wordt dan prêt-à-porter collectie. Voor de Nederlandse markt ontwierp het Belgische modebedrijf een speciale collectie met prints aan de binnenzijde van jasjes. Nieuw zijn ook de lichte en zachte colberts voor forsere mannen.

Circle of Gentlemen
Circle of Gentlemen is vernieuwing te vinden in de details. Zo zijn de ellebogen van de blazers met alcantara afgezet. Verder zijn details subtiel verwerkt aan de binnenzijde van manchetten en kragen. 

Benvenuto
Benvenuto brengt modische pakken van corduroy (zie foto), die in verschillende trendkleuren verkrijgbaar zijn. Bestsellers zijn de jersey jacks met stretch. Voor de Nederlandse markt is Henk Bakker in World Fashion Centre de nieuwe agent geworden. Voorheen zat het merk bij Lebelz.

NZA
Op Bread & Butter pakte NZA flink uit. Voor op de stand werden er op een Berlijnse rommelmarkt oude ski’s ingeslagen. Het merk brengt voor het komende winterseizoen een flink scala aan water- en winddichte jassen op de markt. Er is keuze uit 14 modellen in 15 kleuren. Voor de fotoshoot in New Zeeland werd een fotograaf van de National Geographic ingeschakeld, ‘met de paarden van The Lord of The Rings’, vertelt Rob Schalker.

Hugo Boss
Hugo Boss sta na jarenlange afwezigheid toch weer op een beurs. Het Duitse modemerk showde er de mannen- en vrouwenmodecollectie, die beiden veel donkere kleuren bevatten voor het nieuwe winterseizoen. Met voor de mannen accentkleuren als blauw en rood.

Alain Paine
Nieuw op de Nederlandse markt is Alain Paine, dat door de Enthoven Fashion Group vertegenwoordigd wordt. De collectie kenmerkt zich door het gebruik van luxestoffen zoals lamswol en Kasimir én de keuze uit vele kleurtonen.