TOP

Hoe gaat het met Zee & Zo?

Regelmatig zal Bengels een nieuw merk in het kindersegment onder de loep nemen met de vraag 'hoe gaat het?' Ditmaal het kinderbadkledingmerk Zee & Zo.

Land van herkomst: Nederland
Merk/importeur/agent: Jos de Jong 
Sinds wanneer in Nederland:  2009
Prijzen (winkelverkoop): van 19 tot 39 euro
Maten: De collectie is verkrijgbaar voor zowel jongens als meisjes. Voor baby’s en kleine kindjes van 56/62 tot en met 128. Voor kids van maat 104 tot en met 176

Hoe is het de afgelopen tijd met Zee & Zo gegaan?
Wij zijn met veel enthousiasme bezig aan de nieuwe collectie voor zomer 2011. Hierin zitten vele commerciële verrassingen voor onze klanten. Om al één tipje op te lichten: een noos programma voor een aantal basisartikelen ook voor in de winter. Verder komen er steeds meer detaillisten die in het seizoen willen bijkopen. Gelukkig hebben wij voorraad dus kunnen wij hen ook leveren.

Wat is de kracht van Zee & Zo?
Wij zijn een echte beachwearspecialist! Wij doen badgoed er niet een beetje bij, wij staan voor super badgoed! Goede pasvormen, mooie materialen, eerlijke prijzen, mooie ontwerpen.

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als merk?
Helaas wel… wij merken toch een afwachtende houding bij veel retailers om met iets nieuws in Zee te gaan. Onze insteek is, als wij in de crisis starten kan het uiteindelijk alleen maar goed gaan.

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
In ons eerste seizoen ongeveer 30

Wat staat er het komende half jaar op de planning?
We zijn bezig met ons nieuwe noos-programma. We zijn met een voorraadprogramma gestart uit oogpunt van extra service. Deze lijn is samengesteld uit de best verkochte modellen. De kleurthema’s zijn zwart/wit, pink/wit, turquoise en rood/olijfgroen voor meiden. Voor baby’s en kleine kinderen is er rood/pink/wit en turquoise/wit. Voor jongens is er rood/olijf groen, zwart en grijs. Verder werken we aan de expansie in het buitenland. En natuurlijk gaan we weer een supercollectie maken. Het is zo leuk om ons eigen merk te laten groeien, we kunnen niet wachten tot het weer zomer is om onze volgende collectie te presenteren!