TOP

Mannenmodemerk Van Gils maakt geen nieuwe collecties meer

Mannenmodemerk Van Gils maakt geen nieuwe collecties meer. Aanleiding voor dit abrupte einde zijn de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende dalende vraag naar formele kleding. Hoe de toekomst eruit ziet, kan ceo Laurens Blok desgevraagd nog niet zeggen.

In een persbericht kondigt het modebedrijf, dat in 1948 werd opgericht, dat met ingang van voorjaar 2021 het geen formele collectie in de huidige vorm meer zal maken en distribueren.  ‘De aanleiding van dit besluit is enerzijds de zeer negatieve invloed die corona heeft op de resultaten van de Van Gils business anderzijds de hieruit en hierop volgende trend waar er minder formeel en eerder casual gekleed wordt’, staat er. ‘Hetgeen versneld wordt in een situatie waar thuiswerken meer een gemeengoed wordt. En dus het toekomstperspectief voor formele kleding nog moeilijker zal zijn. De komende wintercollectie zal nog in de gebruikelijke vorm afgezet en ondersteund worden.’

Toekomst

Van Gils meldt verder dat de organisatie in fases zal worden afgeslankt en aan de huidige marktomstandigheden aangepast worden, ‘waarbij duidelijk is dat er geen traditionele groothandelscollectie in de toekomst meer zal worden gemaakt.’ Hoe de toekomst van Van Gils als merk er in de toekomst uit zal zien, zal pas dit najaar duidelijk worden, zegt ceo Laurens Blok. Hij wil verder nog niet nader ingaan op die situatie en wil niet vertellen of dit de opmaat is naar een definitief einde van Van Gils, laat hij desgevraagd weten. “Het is zoals we in het persbericht hebben gemeld. We gaan geen nieuwe collectie maken en bekijken hoe we ons gaan aanpassen aan de nieuwe situatie.”

Foto: Van Gils