TOP

Mannenmodeketen Setpoint sluit winkel Kalverstraat

Setpoint sluit de winkel aan de Amsterdamse Kalverstraat. Niet vanwege tegenvallende cijfers, maar omdat in deze winkelstraat niet de juiste klantengroep winkelt.

Persvoorlichter Martijn Akkermans geeft aan de opheffingsuitverkoop niet te maken heeft met tegenvallende resultaten. Hij legt uit: “Hier komen vooral veel jongeren en toeristen, die niet bij onze doelgroep aansluiten. Zij willen snelle handel en dat verkopen wij niet. Daarnaast zijn de huurprijzen ernorm hoog. Dit allemaal bij elkaar opgeteld, deed ons besluiten de winkel te sluiten.”

Restyling
Aan de winkelformule wordt op dit moment nog steeds gesleuteld. In 2006 gaf reclamebureau Crossmarks de winkelcommunicatie een nieuwe look. Een jaar later werd designbureau Opera ingeschakeld om de winkels opnieuw in te richten. Verder werden de plus- en minpunten én de doelgroep in kaart gebracht. Martijn Akkermans legt uit: “Een restyling gaat niet van de één op het andere moment. Daar gaat tijd over heen.” Over de restyling zal binnen vier maanden meer bekend worden gemaakt.