TOP

JD Sports boekt recordcijfers in 2014

Dat sportfashion populair is, merkt ook de Britse sportswearketen JD Sports. In 2014 behaalde de retailer een recordomzet- en winst.

Vooral sneakers verkocht JD Sports goed in 2014: in totaal maar liefst meer dan 10 miljoen paar. Met name in West-Europa waren de gympen niet aan te slepen, waarbij de retailer klanten enthousiasmeerde met bekende merken voor scherpe prijzen. De keten heeft dan ook als underline ‘The King of trainers’ (de koning van de sneakers). 

De brutowinst nam in 2014 toe met 22 procent tot zo’n 138 miljoen euro. Dit is bijna zes procent meer dan verwacht. De omzet groeide met 25 procent naar ruim 2 miljard euro. Met name rond kerst bleken de sneakers en andere sportswear in trek.

JD Sports bezit in totaal 660 winkels, waarvan 16 in Nederland en 54 vestigingen in de rest van Europa. Begin 2013 debuteerde de keten op de Nederlandse markt. Later dit jaar opent JD Sports een 2200m2 groot vlaggenschip aan het Amsterdamse Damrak. Eerder nam de onderneming filialen van Setpoint over.