TOP

Malene Birger lanceert nieuw merk: A’Journey

A'Journey is het nieuwe merk van de Deense ontwerpster Malene Birger. Het vrouwenmodemerk werd in januari 2017 gelanceerd in Londen en agentuur Wig Anthology brengt het nu naar Nederland.

Ontwerpster Malene Birger heeft haar sporen verdiend in de mode. Ze richtte twee merken op: Day Birger et Mikkelsen in 1997 en By Malene Birger in 2003. In 2010 verkocht ze haar aandelen in By Malene Birger aan moederbedrijf IC Companys en in 2014 vertrok ze bij het merk. Met haar nieuwe bedrijf Birger1962, gevestigd in Londen, stortte ze zich op creatieve projecten in design, interieur en kunst.

Samenwerking

Maar de mode bleef trekken, want vorig jaar zomer (2016) richtte ze met de eveneens Deense Malene Majlund een nieuw merk op: A’Journey. Birger is creatief directeur en Majlund commercieel directeur. Majlund runt sinds 2001 in Londen modeagentuur In Excess Fashion met merken als American Vintage, Mads Nørgaard, Sacks, Stella Nova en Gat Rimon. De twee leerden elkaar in 2003 kennen toen By Malene Birger een samenwerking aanging met het agentuur van Majlund. Zij vertegenwoordigde By Malene Birger meer dan tien jaar in het Verenigd Koninkrijk, een van de grootste markten van het merk.

AJOURNEY  LONDON see you for lunch  xlAJOURNEY  LONDON i go to the pool  xl

Mode uit de koffer

A’Journey richt zich op de moderne, drukbezette vrouw die veel reist en praktisch denkt. De collectie is eigenlijk een minigarderobe voor in je koffer, met alles wat op reis nodig is om elk moment stijlvol voor de dag te kunnen komen: van kaftans, gestreepte overhemden en broeken in pyjama-stijl tot een zwart pak, een kasjmier trui en een avondjurk. Verwacht geen fast-fashion, maar mooie designklassiekers. Dat alles in een neutraal kleurenpalet: donkerbruin, marine, zwart en crème met accenten in fuchsia, Malenes favoriete kleur. De Engelse Vogue interviewde Malene Birger over haar nieuwe concept en kreeg een sneak preview van de eerste collectie.

Nederlandse markt

A’Journey brengt twee collecties per jaar met levering in juni en november, precies voordat veel mensen op vakantie gaan. In Nederland ligt de eerste collectie in november in de winkels. Eind juli begint de verkoop van deze collectie aan retailers. Agentuur Wig Anthology vertegenwoordigt het merk in Nederland en voegt het toe aan zijn portfolio met onder andere Mads Nørgaard – Copenhagen en Yarn Unit.