TOP

Maison The Faux genomineerd, Loavies lanceert badmodelijn en Vila Talent Award naar Nederlandse

Het Nederlandse designerlabel Maison The Faux is genomineerd voor de International Woolmark Prize 2018-2019. Verder: Fast fashionlabel Loavies lanceert een badmodelijn en het Deense vrouwenmodelabel Vila koos de Nederlandse Elisabeth van Aalderen als winnaar. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 12 juni.

Maison The Faux genomineerd voor International Woolmark Prize

Het Nederlandse designerlabel Maison The Faux is genomineerd voor de International Woolmark Prize 2018/2019. Meer dan 300 opkomende ontwerpers uit 46 landen hadden zich ingeschreven voor de internationale competitie. Daaruit zijn de 42 meest veelbelovende ontwerpers gekozen om te pitchen voor de jury in de drie halve finales in juli in Hong Kong, Londen en New York. Daaruit worden 12 ontwerpers geselecteerd voor de wereldwijde finale begin 2019. Maison The Faux is het label van Joris Suk en Tessa de Boer, die in 2013 aan ArtEZ afstudeerden. Zij mixen couture met streetwear, met de nodige humor en zelfspot. Artiesten als Lady Gaga en Ariana Grande zijn al eens gespot in creaties van het opvallende modelabel.

Loavies lanceert badmodelijn

Fast fashionlabel Loavies lanceert een badmodelijn. Net als bij de kledingcollectie vormen kleurrijke prints de basis, met veel aandacht voor details en altijd bovenop de modetrends. De collectie bestaat uit 26 stijlen, waaronder 19 verschillende bikini’s en 7 badpakken. Met invloeden de jaren ‘80, zoals high waisted bottoms en hoog uitgesneden badpakken. Met verkoopprijzen tussen €24,99 en €29,99 is de collectie heel betaalbaar. Behalve in de eigen webshop wordt Loavies in ruim 150 winkels in de Benelux verkocht.

Nederlandse fotografe wint Vila Talent Award 2018

Het Deense vrouwenmodelabel Vila ging dit voorjaar voor de eerste keer op zoek naar internationaal modetalent tijdens de VilaTalent Awards. In heel Europa solliciteerden meer dan 350 deelnemers voor de twee categorieën Design & Fotografie. Inmiddels zijn de winnaars bekend. In de categorie Fotografie is dat de Nederlandse Elisabeth van Aalderen. Zij zal de winnende capsule collectie van Pia Schulz, de Duitse winnares in de categorie Design, fotograferen. De vijfdelige party collectie is vanaf november te koop in alle Vila-winkels, online en bij geselecteerde verkooppunten.

Nu in Textilia #6: kleurkaarten voor zomer 2019, Anna + Nina, beurstips en Claes Iversen

Op 8 juni 2018 is de nieuwe Textilia beursspecial verschenen, met een uitgebreide vooruitblik op het komende beursseizoen. Plus een interview met Nina Poot en Anna de Lanoy Meijer van Anna + Nina. Verder vragen we het hemd van het lijf van Claes Iversen, kijken we weer naar het bongemiddelde van een retailer en uiteraard krijg je de allernieuwste kleurkaarten voor het nieuwe inkoopseizoen, met uitleg van onze trendwatchers.