TOP

MADE-BY en Edun organiseren Design Contest

In december bestaat het label voor duurzaam geproduceerde mode, MADE-BY, 5 jaar. Tere ere van dit jubileum organiseert MADE-BY in samenwerking met modemerk Edun een Design Contest. De uitdaging is het ontwerpen van een print voor een Edun Live T-shirt. Het winnende ontwerp zal door Edun - wereldwijd bekend van mede-oprichter Bono - in productie genomen worden en in heel Europa worden verkocht.

Deelnemers kunnen hun design van 1 t/m 31 oktober uploaden via www.made-by.nl waar alle ingezonden ontwerpen zichtbaar zijn. Het publiek kan op zijn favoriete ontwerp stemmen waarna een professionele jury uit de 10 inzendingen met de meeste stemmen de winnaar kiest. De jury bestaat onder andere uit Mark Huis in ‘t Veld van MADE-BY, Ali Hewson van Edun en Edo Beukema van de Bijenkorf in Nederland, die het shirt zullen verkopen, aangevuld met Claudia Straatmans, hoofdredacteur van toonaangevend lifestyle magazine Cosmopolitan en internationaal topmodel Summer Rayne Oakes.

And the winner is…
De uitreiking voor het winnende ontwerp vindt plaats op 16 december in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam tijdens het event dat MADE-BY organiseert ter gelegenheid van haar 5 jarig jubileum. Het winnende ontwerp zal tijdens dit event aan pers en publiek gepresenteerd worden, waarna het door Edun in productie wordt genomen. Via internet en geselecteerde retailers in heel Europa, waaronder De Bijenkorf in Nederland, zullen dames en heren shirts met het ontwerp verkocht worden.

Opbrengst
Een deel van de opbrengst van de verkochte shirts gaat naar een goed doel: het Conservation Cotton Initiative (CCI). Dit initiatief ondersteunt kleine gemeenschappen in Afrika bij het verbeteren van de leefomstandigheden. Dit wordt in eerste instantie gedaan door de katoenboeren te ondersteunen bij het omschakelen naar biologische teelt, waardoor het land en de mensen die er op werken en wonen niet meer worden beschadigd door de gifstoffen die bij katoenteelt gebruikt worden. Daarnaast ontvangen de boeren een betere prijs voor de biologische katoen waardoor de levensstandaard van de dorpen verbeterd wordt.

MADE-BY
MADE-BY is een overkoepelend label voor mode die geproduceerd wordt met respect voor mens en milieu. Samen met de aangesloten modemerken, waaronder Claudia Sträter, Edun (van pop-icoon Bono), Jackpot, Kuyichi, Nomad en het label Pure van de Bijenkorf, werkt MADE-BY aan het verbeteren van de milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele productieketen. Dit gebeurt o.a. door het gebruik van biologische katoen en samenwerking met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De kleding van deze merken is herkenbaar aan het blauwe MADE-BY knoopje.

In 2008 heeft MADE-BY kantoren geopend in Duitsland en de UK. Kijk voor meer informatie op MADE-BY.nl.