TOP

Luchthaven Panorama Berlijn voorlopig niet open

De nieuwe luchthaven in Berlijn gaat volgens de laatste berichten in de Duitse media pas in 2014 open. Dat meldt Textil Wirtschaft. De organisatie van de nieuwe beurs Panorama, die plaats vindt in het nieuwe expocenter op het terrein van de luchthaven, laat zich er niet door uit het veld slaan.

De opening van de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport is al meerdere keren uitgesteld. In oktober dit jaar zou het vliegveld eindelijk open gaan, maar inmiddels is bekend dat ook deze deadline niet wordt gehaald. Voorlopig wordt er nog gevlogen op de Berlijnse vliegvelden Tegel en Schönefeld, die worden gesloten als Brandenburg Airport wordt geopend.

Panorama

De nieuwe modebeurs Panorama vindt plaats in het nieuwe Berlin Expocenter Airport, dat bij de luchthaven ligt en in het najaar van 2012 in bedrijf is genomen.  Het vliegveld is een belangrijk onderdeel van het beursconcept. Het idee is dat beursbezoekers landen op het vliegveld, hun bagage naar hun hotel wordt gebracht en zij meteen door kunnen lopen naar de naastgelegen beurs Panorama.

Onafhankelijk van de luchthaven

Panorama-directeur Jörg Wichmann vertelt tegen Textil Wirtschaft niet uit het veld geslagen te zijn door het nieuws van het nieuwe uitstel. Omdat er voor de eerste twee edities van de beurs sowieso al naar andere serviceoplossingen moest worden gezocht, kan de beurs nu heel goed los van de luchthaven functioneren. “Maar als het vliegveld opent wordt het allemaal wel makkelijker, voor ons én voor de bezoekers”, vertelde hij al eerder in een interview met Textilia.

Shuttlebussen

Bezoekers van de beurs kunnen tijdens de première van de beurs van 15 tot en met 17 januari vanaf de andere vliegvelden in Berlijn gebruik maken van gratis shuttle bussen naar de beurs terwijl hun bagage in hun hotel wordt afgeleverd. Er is zelfs een helikopter die geselecteerde bezoekers vanaf vliegveld Tegel naar de beurs brengt. Tussen de beurs en Premium en een aantal belangrijke hotspots in de stad rijden ook gratis shuttlebussen.