TOP

Pitti Uomo winter 2013/2014: Dit zijn de looks van de straat

Wandelstokken, neon sneakers en geruite broeken: de bezoekers van Pitti Uomo kleden zich graag zo opvallend mogelijk. Mannenmoderedacteur Lideweij Bosman spot de beste outfits in Florence, waar de beurs nog tot 11 januari plaatsvindt.

Er zijn twee soorten mannen op de Pitti Uomo, de één wil zo goed mogelijk opvallen, de ander sluipt onzichtbaar door de beursgangen onder het motto ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. De eerste groep begeeft zich zo veel mogelijk buiten de hallen, in het daglicht en werkgebied van de fotografen. Met de kin omhoog, een sigaartje in de mondhoek en een perfect geoefende houding, staan ze klaar om te worden ontdekt.

Italianen
Italianen zijn de grootste ijdeltuiten. De look is klassiek met slanke double-breasted jasjes in opvallende ruiten. De broek is nog smaller en stopt ver boven de enkels om fel gekleurde sokken uit te laten blinken. Verder gaat de zonnebril met blauw reflecterende glazen nooit af, ook niet als het gewoon hartstikke grauw is buiten.

Japanners
De Japanners stelen de show op de Pitti Uomo. Ze dragen wollen pantalons of donkerblauwe jeans met de broekspijpen tot ver boven de enkels opgerold. Een geruit jasje, een petje en stevige veterboots maken de look compleet.

Amerikanen
De Amerikaan is het ondergeschoven kindje op de beurs. Ze dragen laagjes over elkaar als lange T-shirts en colbertjasjes, een slimfit jeans en zwarte boots. Op de beurs wordt ook wel gesproken van een ‘Rick Owens’ look  Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat deze look overwaait naar Europa.

Volg mannenmoderedacteur Lideweij Bosman ook via Twitter, voor een live-verslag van de Pitti Uomo.