TOP

LT-01 is nieuw Nederlands ‘rood-wit-blauw-merk’ voor kinderen

Winkelier Gerard Voortman brengt het nieuwe Nederlandse merk LT-01 op de markt voor zomer 2010. Het gaat om een collectie voor jongens en meisjes met een klassiek sportieve uitstraling in het middensegment.

Gerard Voortman zit 15 jaar in het vak en heeft drie kindermodewinkels in Rijssen, Apeldoorn en Barneveld. Na het merk LT-01 al vijf seizoenen in zijn eigen winkels te hebben gevoerd en na de test afgelopen seizoen onder 15 collega-winkeliers, besloot hij zijn merk over Nederland te gaan uitrollen.

De collectie wordt in samenwerking met een styliste ontwikkeld en doet het prima naast de bekende rood-wit-blauwmerken. Belangrijk verschil is wel het prijsniveau: dat ligt van LT01 in het middensegment. Ook weet Voortman met LT-01 in zijn eigen winkels een doorverkooppercentage voor uitverkoop te realiseren dat hoger ligt dan doorgaans met deze merken is te halen.

In de collectie draait het allemaal om rood-wit-blauw, met voor jongens paars en kobalt als accentkleuren en voor meisjes fuchsia. Terwijl er voor jongens bermuda’s, lange broeken, overhemden, vesten, polo’s, jacks verkrijgbaar zijn, zal het accent voor meisjes in de totaallijn op rokjes liggen.

Prints zijn afkomstig uit de zeilsport, hoewel er voor meisjes beduidend minder prints zijn. Daar staat dan weer wel het LT-01 logootje in stras tegenover. Kenmerkend is verder het Nederlandse landkaartje in voering en beleg. LT-01 is verkrijgbaar in maat 92 -176 en te zien op maandag 6 juni 2009 tijdens Just Kidz.