TOP

Uitstel voor Kids Gallery 2020 Antwerpen

Kids Gallery 2020 Antwerpen, de nieuwe belgische kindermodebeurs die dit voorjaar werd aangekondigd, gaat vooralsnog niet door. De organisatie mikt nu op juni 2012.

Fairs Consult, de beursorganisator die in het spoor van de volwassenenbeurs Gallery 2020 op 29 en 30 juni 2011 Kids Gallery 2020 op de rails wilde zetten, deelt mee dat het nieuwe initiatief in de kindermode een seizoen uitgesteld wordt.

Reden hiervoor is de te korte voorbereidingsperiode. Luc Paeme van Fairs Consult: “De praktische voorbereiding, de nevenactiviteiten en de correcte productie van de kidsbeurs zou te veel lijden onder de verkoopsinspanningen die tot de laatste dag van de beurs nodig zullen zijn. Wij hebben tot op vandaag een vijftiental bevestigde deelnames binnen en hoopten er met blijvende verkoopsinspanningen minstens 40 te hebben. Kids Gallery 2020 heeft dus alle noodzakelijke troeven in zich om na een correcte voorbereiding een volwaardige professionele beurs te kunnen worden.”

Youngstars en Just Kidz 

Luc: “Waarom de kindermodebranche niet meteen, massaal en enthousiast op de kar van dit nieuwe kidsfashion platform springt, is ons een raadsel. Feit is dat de sector niet zijn meest florissante periode doormaakt. Getuige daarvan werd in Berlijn Bread & Butter Youngstars afgeblazen en gooide vorig seizoen Just Kidz in Nederland de handdoek in de ring. Er wordt nu volop op een start gemikt in juni 2012 met de collecties voor het lente-/zomerseizoen 2013.