TOP

Louboutin: hoge hakken dragen voelt als orgasme

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin beweert dat hoge hakken een sterk effect hebben op het vrouwelijke libido.

Volgens Christian Louboutin houden vrouwen van hoge hakken dragen omdat ze hun voeten in dezelfde positie plaatsen als tijdens een orgasme. Die bewering nam hij over van een Franse academicus: “Door de welving van de voetzool in een stiletto nemen vrouwenvoeten dezelfde positie aan als tijdens een orgasme.”

Christian Louboutin: “Dat is de voornaamste reden waarom veel vrouwen het niet erg vinden om schoenen te dragen die fortuinen hebben gekost en pijn doen aan hun voeten.

Verleiden
“Vrouwen zijn zich op hoge hakken meer bewust van hun lichaam. Met hun schoenen kunnen ze mannen verleiden. Een vrouw kan onweerstaanbaar sexy, charmant, grappig of verlegen zijn met haar schoeisel. Mannen kunnen dit helaas niet. Mannenschoenen stralen slechts elegantie en rijkdom uit,” aldus de ontwerper in Vogue.

Posh Spice
Als voorbeeld noemt hij Victoria Beckham. Tijdens haar zwangerschap bleef de voetbalvrouw torenhoge hakken dragen, waardoor ze nu een verschoven ruggenwervel heeft. “Ze heeft een uitstraling van ‘kijk naar mij’. Ze is geen grijze muis die zich verstopt, maar een sterke persoonlijkheid met een actieve houding. Posh Spice bepaalt haar eigen leven, dat is waarom veel mensen van haar houden en haar respecteren.”