TOP

Londonedge stopt met London Central

De alternatieve modebeurs Londonedge stopt met sub-beurs London Central en gaat zich concentreren op de corebusiness. Het nieuwe skateplatform The Ledge wordt juist uitgebreid.

Londonedge en The Ledge vinden van 2 tot en met 4 september plaats in The National Hall Olympia in Londen. London Central (gericht op streetwear en commerciële merken) zal vanaf komende editie niet langer deel uitmaken van het beursaanbod. De organisatie heeft hiervoor gekozen om een duidelijker beeld te kunnen neerzetten en te focussen op twee pijlers: alternatieve mode en skate- en streetwear.

Tweedeling

Londonedge wordt verdeeld in Londonedge Original (alternatief) en Londonedge Fashion (commercieel). Bij de eerste vind je meer dan 150 typische nichesegmenten als punk, gothic en rock ‘n roll, bij de tweede vind je 125 commerciëlere merken met vintage, retro & kitsch -invloeden. Het aanbod van het voormalige London Central wordt voor een deel ondergebracht bij Londonedge Fashion.

Skate

Op de bovenverdieping is skatebeurs The Ledge, die vorig jaar werd gelanceerd en ongeveer 100 merken telt. Hier wordt komende editie het gedeelte Ledge Streetwear aan toegevoegd, waar circa 50 streetwearmerken apart van de actiesportmerken en hardwaren worden gepresenteerd.