TOP

Lola Brood lanceert eigen kledinglijn

Lola Brood, de dochter van Herman Brood, heeft afgelopen weekend haar eigen kledinglijn gelanceerd onder de naam Brood by Lola Pop. De collectie is voorlopig alleen online te koop.

Beeld: Brood by Lola Pop

De kledinglijn van Lola Pop Brood, zoals ze volledig heet, werd zaterdag 5 november gelanceerd op de verjaardag van haar vader Herman Brood, die muzikant, kunstenaar en schrijver was. De uniseks collectie Brood by Lola Pop bestaat uit T-shirts, hoodies en sweaters en is gemaakt van volledig organisch katoen. De designs zijn gebaseerd op artworks van Lola Pop Brood en Herman Brood. “Deze collectie is de ultieme manier om mijn vader te eren, niet alleen zijn opvallende en originele teksten en kunsten, maar met zijn levensstijl als inspiratiebron”, zegt ze in een persbericht.

Businesspartner

Het is niet voor het eerst dat Lola Brood een kledinglijn lanceert. In 2013 maakte ze eenmalig een capsulecollectie voor The Sting met de naam Rock & Roll Junkie. Voor de collectie Brood by Lola Pop werkt ze samen met businesspartner Merel Mathey. De 75e verjaardag van Herman Brood in 2021 zag Lola Brood als mooie gelegenheid voor een limited edition T-shirt. Omdat er zoveel ideeën waren besloot ze een hele collectie uit te geven en te lanceren op de 76e verjaardag van Herman Brood.

Fotografie

Familie en vrienden van Lola Brood spelen een belangrijke rol spelen bij het nieuwe label. Alle modellen zijn goede vrienden of familie en zusje Holly Brood en haar vriend Soy Kroon hebben de fotografie op zich genomen. Voorlopig is de collectie alleen te koop via de eigen website broodbylolapop.com.