TOP

Lola Brood lanceert collectie voor The Sting

Lola Brood lanceerde donderdag 4 april in Paradiso in Amsterdam haar kledingcollectie in samenwerking met kledingconcern The Sting. In de Rock 'n Roll Junkie collectie veel zwart, leer, studs en Brood-elementen zoals pleister-prints, pistool-knopen en verfspatten.

De Rock ‘n Roll Junkie collectie van Lola Brood voor The Sting werd gelanceerd in de authentieke Amsterdamse poptempel Paradiso. Kunstwerken van Lola Brood werden geëxposeerd, een rockband van de Herman Brood Academy gaf een optreden en het publiek werd getrakteerd op bitterballen en patat.

Inspiratiebron 

De Rock ‘n Roll Junkie Collectie is volledig door Lola Brood (de dochter van Herman Brood) ontworpen, met haar vader als grote inspiratiebron. In de collectie veel zwart, leer, studs, biker-elementen en felle kleuren. Verder kenmerkende ‘Brood’ elementen, zoals een verdwaalde pleister op de mouw, knopen in de vorm van een pistool en verfspatten over de kledingstukken. Verder T-shirts met afbeeldingen, songteksten en oude foto’s van Herman Brood.

Nieuwe doelgroep

“Het is echt een samensmelting van hem en van mij. Mijn interpretatie van zijn kunst, muziek en levensstijl geven de collectie een moderne twist”, zegt Lola Brood. “Het mooiste aan mijn vaders kunst vind ik dat het heel toegankelijk is voor iedereen en bij zoveel mensen en situaties past. Dat is ook wat ik met deze collectie wil bereiken; dat niet alleen de originele ‘Brood’ fans naar de winkel gaan, maar dat het ook een nieuwe doelgroep aanspreekt die op mijn manier opnieuw kennis kan maken met Brood.”

The Sting

De Brood Rock ‘n Roll Junkie collectie is sinds vrijdag te koop bij 40 filialen van The Sting in Nederland en bij de webshop van de keten. The Sting is een Nederlandse modeketen met meer dan 80 winkels in Nederland, Duitsland, België en Londen, waar ongeveer 30 eigen merken voor dames en heren worden verkocht.