TOP

Livera wil 40 nieuwe winkels, plus size ook duurder bij H&M en Tutu Chic nieuw in Nederland

Winkelier Aline Prevost heeft haar winkel Lien Fashion in Middelburg omgebouwd naar een NÜ Denmark monobrandstore. Verder: modeketen Miss Etam trekt naar Spijkenisse, het Belgische kleurrijke vrouwenmodemerk Tutu Chic is vanaf de wintercollectie 2018-2019 ook verkrijgbaar in Nederland en Livera wil 40 nieuwe winkels. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 22 mei.

Nieuwe Nü Denmark stores in Nederland

Winkelier Aline Prevost heeft haar winkel Lien Fashion in Middelburg omgebouwd naar een NÜ Denmark monobrandstore. Vanaf dag één verkoopt de retailer vrouwenmodemerk Nü Denmark in haar multibrandwinkels in Goes, Sluis en Middelburg, naast merken als Mado, Elswhere, Nor en Black by K&M. D. Gezien het succes en geloof in NÜ Denmark besloot Prevost enkele jaren geleden om de winkel in Sluis te veranderen in conceptstore NÜ Sluis. Onlangs is ook Middelburg gerestyled naar NÜ Middelburg en in de toekomst moet ook het filiaal in Goes een NÜ store worden. Er zijn ook NÜ Denmark winkels van andere ondernemers in Amsterdam en Hoorn. Alle winkels zijn ontstaan doordat klanten het merk zo goed in hun winkel verkochten dat ze er meer mee wilden doen.  

Nieuw in Nederland: Tutu Chic

Het Belgische kleurrijke vrouwenmodemerk Tutu Chic is vanaf de wintercollectie 2018-2019 ook verkrijgbaar in Nederland. Het merk staat bekend om de vrolijke, speelse collecties met oog voor detail en een fascinatie voor de kleur roze. De nieuwe wintercollectie heeft de naam Over The Rainbow en is zoals de naam doet vermoeden een kleurrijk geheel. Eyecatchers zijn de unieke handgebreide vesten die zijn gemaakt van verschillende stoffen, die worden hergebruikt in de rest van de collectie. Zo kan het zijn dat het vest dezelfde stof heeft als een T-shirt uit de collectie. De kledingcollectie wordt gecompleteerd met schoenen, accessoires, chocolade, roze gin en beddengoedlijn Tutu Dors. Het merk heeft een conceptstore in Knokke en een pop-up store in Antwerpen. 

Miss Etam opent winkel in Spijkenisse

De modeketen Miss Etam trekt naar Spijkenisse. Verhuurder HB Capital heeft een huurovereenkomst gesloten met de moderetailer voor de huur van circa 355m² winkelruimte, op de begane grond aan de Uitstraat 139. Voorheen ws hier de Blokker gevestigd. 

Ook H&M en Forever 21 rekenen hogere prijzen voor plus size

Werd vorige week de Britse kledingketen New Look op de vingers getikt omdat het merk hogere prijzen aanrekent voor grotere maten, nu blijkt dat ze niet enige zijn, meldt RTL Z. Ook H&M en Forever 21 doen aan ‘vettaks’ voor plus size: ‘Ze doen alsof 36 nog steeds standaardmaat is’. Vroeger was het heel normaal dat voor grote maten meer geld werd gerekend, zegt Edwin Belt tegen RTL Z, branchespecialist mode INretail. “Toen werd alles op maat gemaakt, nu gebeurt dat nauwelijks.” 

Livera wil 40 nieuwe winkels

Bodyfashionketen Livera verwacht uit te breiden in 2018. Livera voorziet de komende jaren nog ruimte voor 40 vestigingen, bovenop de 100 winkels die de bodyfashionketen op dit moment al heeft in Nederland. Voor nieuwe vestigingen zullen franchisenemers geworven worden en daarnaast zal er bescheiden geacquireerd worden voor overname van huidige vestigingen. Dat meldt de Nationale Franchisegids.